2014/08/08

Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli


Składniki: 
  • 4 gniazdka makaronu tagliatelle (użyłam Barilla) 
  • 1 mała cukinia 
  • 150 g pieczarek 
  • 1 cebula 
  • 3 szczypty suszonego cząbru 
  • sól, pieprz do smaku 
  • 5 łyżek oliwy z oliwek z białych trufli 

Przygotowanie: 
  • Umyte pieczarki i cukinię kroimy w paski, cebulę w kostkę. 
  • Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. 
  • Na oliwie z oliwek z białych trufli obsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki z cukinia, całość na najmniejszym ogniu obsmażamy z dodatkiem suszonego cząbru, aż warzywa będą miękkie,do warzyw dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku, mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz