2014/08/08

Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata


Składniki: (na 1 porcję) 
  • pomidorek lima pomarańczowy 
  • pomidorek czerwony 
  • garść ugotowanych warzyw: 
  • bób, obrany ze skórki 
  • groszek fasola szparagowa: żółta i zielona ponadto 
  • 1/4 świeżej cukinii , pokrojonej w kostkę 
  • łyżka posiekanego pora - jasna część 
  • łyżka posiekanej białej cebuli 
  • łyżka posiekanego koperku 
  • suszone oregano 
  • sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie: 
  • Pomidory kroimy w kostkę, przekładamy do talerza. 
  • Fasolki kroimy w ukośne plastry i dodajemy do pomidorów wraz z resztą warzyw. 
  • Dodajemy kolejno cebulę, por, oregano oraz doprawiamy, mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem. Wkładamy do lodówki na kwadrans.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz