2014/08/08

Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii


Składniki: ( 1 porcja ) 
  • 450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla 
  • (makaron musi być ciepły) 
  • 1 duża cukinia 
  • 1 kalafior, podzielony na różyczki, ugotowany al dente w osolonej wodzie 
  • 4 ząbki czosnku 
  • 1 cebula suszona bazylia 
  • sól 
  • do smaku oliwa z oliwek 

Przygotowanie: 
  • Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, obsmażamy. 
  • Dodajemy następnie różyczki kalafiora oraz makaron, suszoną bazylię i doprawiamy do smaku, mieszamy, po 3 minutach makaron jest gotowy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz